Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Will Rombouts

Vlotte en veilige oversteek voor fietsers en voetgangers tijdens afsluiting Haringvlietbrug

Door: Bregje Kop Algemeen

ZEVENBERGEN - Tijdens de geplande afsluiting van de Haringvlietbrug zorgt een gratis veerdienst ervoor dat fietsers en voetgangers moeiteloos en veilig kunnen oversteken. De veerpont biedt ruimte aan ongeveer 175 voetgangers of 75 passagiers met een fiets of brommer, en er is elke 30 minuten een afvaart aan beide oevers. Om het te verwachten sluipverkeer door de afsluiting tegen te gaan neemt de gemeente Moerdijk op verschillende plaatsen maatregelen.

“We willen fietsers en voetgangers ongehinderd laten reizen tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug”, zegt wethouder Danny Dingemans. “De zorgvuldig opgestelde dienstregeling zorgt ervoor dat er voldoende vertrekmogelijkheden zijn gedurende de dag, zowel op werkdagen als in het weekend.”

Pont De Banaan
Aan de zuidzijde bij recreatiegebied De Banaan vertrekt de eerste pont op werkdagen om 06.15 uur en de laatste afvaart is om 19.45 uur. Op zondagen vaart de eerste pont om 11.15 uur en is de laatste afvaart om 19.45 uur. Aan de noordzijde van de brug vertrekt de eerste pont op werkdagen om 06.00 uur en eindigt de laatste afvaart om 19.30 uur. Op zondagen begint de eerste pont om 11.00 uur en de laatste afvaart is om 19.30 uur. De pont gaat vanaf zaterdag 10 juni varen.

Kom met de fiets
Om de drukte bij de vertreklocatie van de pont op recreatiegebied De Banaan te voorkomen, adviseert de gemeente de gebruikers om zoveel als mogelijk met de fiets te komen. Op De Banaan is er geen gelegenheid om de auto te parkeren. Op de carpoolplaats aan de A29 is beperkte parkeergelegenheid beschikbaar. Voor fietsers is er een tijdelijke fietsenstalling geplaatst. In samenwerking met de gemeentes Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Moerdijk zetten we gratis pendelbussen in tussen P+R-terreinen en de pont. Vooral in de ochtend- en avonduren verwachten we drukte bij de pont.

Gratis pendeldienst
In de gemeente Moerdijk rijdt een gratis pendelbus tussen verschillende haltes en recreatiegebied De Banaan. De pendeldienst start bij het busstation Steenpad in Willemstad, en rijdt via de bushalte in Helwijk en de Carpoolplaats Willemstad in Heijningen naar de pont. Houd er rekening mee dat er beperkte parkeergelegenheid is bij de Carpoolplaats Willemstad. De pendeldienst wordt verzorgd door Taxi Goverde.

Maatregelen tegen sluipverkeer
Naast de veerdiensten en pendelbussen, neemt de gemeente Moerdijk, in samenwerking van wegbeheerder Rijkswaterstaat, belangrijke verkeersmaatregelen. Deze zijn bedoeld om sluipverkeer tegen te gaan, de verkeersstromen te reguleren en de veiligheid te waarborgen voor omwonenden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief