Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Zomervankatie (bijna) van start: hop on - hop off in Willemstad

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

WILLEMSTAD - Vanaf woensdag 12 juli kunnen inwoners en bezoekers van Willemstad gebruikmaken van een gratis shuttlebus die door de Stelling van Willemstad rijdt. Deze Hop-On-Hop-Off service zal elke week, van woensdag tot en met zondag, beschikbaar zijn en stopt bij verschillende belangrijke locaties, waaronder het Bezoekerscentrum Het Mauritshuis, centrum Willemstad, forten De Hel en Sabina, en Klundert.

De gratis shuttlebus zal rijden tot maandag 4 september. Ook het weekend van de Kunst- en Monumentenroute rijdt de bus opnieuw. Dat is op 9 en 10 september. 

Wethouder Danny Dingemans roept iedereen op om van deze service gebruik te maken en de Stelling van Willemstad te ontdekken. Hij benadrukt ook de viering van het 400-jarig bestaan van het prachtige Mauritshuis, waar diverse leuke activiteiten plaatsvinden, zoals een kleurplatenexpositie en fototentoonstelling. Daarnaast is de interactieve Canonkamer in het Mauritshuis een aanrader, samen met een bezoek aan het centrum van Willemstad, vestigstad Klundert met het stadhuis, de wallen en het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum, en de prachtige forten De Hel en Sabina, waar deze zomer ook leuke activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.

Voor meer informatie en de dienstregelingen met richttijden van de shuttlebus: https://www.visitmoerdijk.nl/nl/ontdek/stelling-van-willemstad.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief