Afbeelding

Grote controle op industrieterrein Dintelmond in Heijningen: twee bedrijven niet in orde

Door: Mura Kuijpers Actueel

HEIJNINGEN - Op het industrieterrein Dintelmond in Heijningen is woensdag een actie gehouden door het team Vergunning, Toezicht en Handhaving. In totaal werden ongeveer dertig bedrijven gecontroleerd, waarvan twee de zaken niet geheel op orde bleken te hebben.

Twaalf controleurs, waaronder bouw- en brandveiligheid toezichthouders, BOA’s van de gemeente Moerdijk, de politie, douane, Waterschap Brabantse Delta en toezichthouders van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant gingen onaangekondigd langs bij verschillende bedrijven.

Het betrof bedrijven waarvan het vermoeden bestond dat ze ten onrechte niet in het bezit waren van een milieuvergunning of geen milieumelding hadden gedaan. Gecontroleerd werd of de gegevens van het bedrijf die bekend zijn bij de gemeente overeenkomen met de daadwerkelijke activiteiten ter plaatse. Ook vond op hoofdlijnen een controle plaats op bouw- en brandveiligheid, milieuactiviteiten, aanwezigheid van hennepkwekerijen en gebruik van rode diesel.

Het grootste deel van de gecontroleerde bedrijven bleek hun zaken op orde te hebben. Op twee adressen bleek dat niet geheel aan de betreffende wetgeving werd voldaan. De eigenaren krijgen de kans om dit te herstellen. Later dit jaar volgt een hercontrole. In de loop van het jaar volgen soortgelijke controles op andere locaties binnen de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief