Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Expositie met veel kleur, smaak en muziek over Afrika valt in de smaak

Door: Tom Rietveld Cultuur

ZEVENBERGEN - Op de locatie ‘Bij Verhoeven’ in de Kerkstraat in Zevenbergen hebben een aantal exposanten onder de naam: Wandel rond in Afrika hun mooiste verzameling meegebracht om die zaterdag en zondag 11 en 12 juni 2022 te presenteren.

De Wereldwinkel Zevenbergen presenteerde verschillende Afrikaanse kunststukken. Aad van Munnik bracht een verzameling gereedschappen mee, waar de inwoners in die gebieden mee werken. Hij liet ook maskers en houtwerkkunst zien. Fred Kroon, met zijn groep Siyabonga, liet zien wat er gemaakt wordt door inwoners van Zuid-Afrika en Swaziland. Tevens een aantal kunstwerken uit Madagaskar en Oeganda.

Verschillende kunstwerken uit de Congo en Zaïre en Zimbabwe liet Michael Bastiaansen zien, meegebracht door zijn zussen, die daar gewerkt hebben. Toos Reinier liet het publiek kennis maken met kunst uit Ghana. Ellen Broere heeft schitterende Afrikaanse beelden gemaakt met haar Powertex wijz. Cindy Vos liet kunst en sieraden zien uit Kameroen. Brigitte Tijding bracht beelden en schilderijen mee uit Kenia. Ester Luijkz liet Afrika zien vanuit haar werk met stoffen en garens.

Riet Damen, Joke Rijnart, Martie Driver en Rod Szalkay. hebben al schilderend Afrika in beeld gebracht. Schalen en gebruiksvoorwerpen uit zeepsteen Mohamed Abdalla ontwerpt kunstwerken en laat die in serie vervaardigen in Kenia ten zuiden van het Victoria meer door 14 groepen. De kunstwerken worden vervaardigd uit zeepsteen. Bij de opdracht van de orders doet hij een aanbetaling van 50%, zodat materiaal direct kan worden aangeschaft. Drie maanden per jaar is hij zelf in Kenia.

Tijdens de twee dagen werd er ook opgetreden door de slagwerkgroep Tam-Tam Fola d’Afrique; Siya Khona en Markasi, die de Afrikaanse trommels lieten horen. Allemaal opgeleid door de slagwerkdocent Sander Berkvens. Als u niet langs geweest bent, dan heeft u veel gemist.

Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief