Indy Muller (rechtsboven) met haar bronzen team.
Indy Muller (rechtsboven) met haar bronzen team. Foto: Chantal Jorna

Turnbrons voor Indy Muller op landelijke teamvoorronde

Sport en Vereniging

ZEVENBERGEN - De Zevenbergse Indy Muller wist afgelopen weekend in Nijmegen het brons in de wacht te slepen met haar team op de eerste landelijke kwalificatiewedstrijd richting het NK.

Het team van BredaGym in supplement C, bestaande uit Indy Muller, Saar van Hemert, Carmen Kentrop, Laura Roudaï, en aangevuld met Tara Broos van Inion Heusden, lieten hier en daar nog wat puntjes liggen. Met name op het toestel sprong ging het team even flink de mist in. Carmen turnde echter op brug en balk een van de hoogste scores, waar Laura en Indy op vloer in de top 10 meetelden. Daarmee wist het team nog aardig overeind te blijven en bleek de teamscore net voldoende voor een mooie bronzen podiumplek.

Individuele kwalificatie
Indy debuteerde een week eerder als 1e jaars senior in de 3e divisie tijdens de eerste individuele kwalificatie in Weert. Brug is niet Indy haar sterkste toestel. Naast een lage moeilijkheidswaarde, ging haar oefening hier ook nog de mist in. Echter vervolgde zij haar wedstrijd sterk met het hoogste punt op vloer en het 3e punt op balk. Ook lukte voor het eerst haar tsukahara op sprong. Hierdoor steeg ze naar een knappe 9e plaats.

Junioren 1e divisie
De Klundertse Sophie Hollemans turnde ook haar landelijke kwalificatie in Weert, voor het eerst bij de junioren in de 1e divisie. De meerkamp verliep niet geheel vlekkeloos, maar met haar turnkwaliteiten wist ze toch al gelijk in de buurt van het podium te eindigen op een knappe 4e plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief