Afbeelding

Valt het doek voor het COC-West-Brabant?

Sport en Vereniging

MOERDIJK - Deze afdeling gaat verdwijnen, mits er op korte termijn enthousiastelingen gevonden worden die zich willen inzetten voor het werk van het COC.

Voor zover wel of niet bekend: het COC West-Brabant is op sterven na dood. Enerzijds heeft dat te maken met het kleine ledenaantal, anderzijds heeft het dagelijks bestuur op de ALV van december jl. wederom maar nu definitief zijn ontslag ingediend. 

Het bestuur geeft de afdeling nog 3 maanden de tijd in de hoop dat er een aantal personen gevonden worden, die deze afdeling van het COC willen voortzetten. De afdeling omhelst een gebied met ruim 350.000 inwoners en strekt zich uit van Bergen op Zoom tot Etten-Leur en van Putte tot Moerdijk.  

Dan denk je toch: “die moeten toch te vinden zijn?”

Wat doet het COC

Het COC komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). We zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in de regio.

Dat het noodzakelijk is blijkt uit het feit dat ook in deze tijd nog veel mensen niet ‘uit de kast’ durven komen; het zelfmoordpercentage onder LHBTI’s 5 maal hoger is dan het landelijk gemiddelde; grote behoefte bestaat uit het verzorgen van gastlessen op scholen, waar het een verplicht onderdeel is in het leerpakket; ouderen hebben enorme last van eenzaamheid en streven naar betere leefsituaties. Ook zij worden gepest en gaan terug in de kast.

Actief op tal van gebieden

Het COC West-Brabant is actief op tal van gebieden, met het accent op: Voorlichting geven op scholen of zorginstellingen; gesprekspartner zijn voor gemeenten inzake diversiteits-, inclusiebeleid bemannen van informatiestanden op jaarmarkten of braderieën; begeleiden van ontmoetingen, bijeenkomsten of andere activiteiten. en nog veel meer.

Ben jij diegene, die we zoeken of is je interesse gewekt, neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons: rene@cocwestbrabant.nl

Los van het zoeken naar bestuursleden en vooral ook ‘voorlichters’, zijn we vooral op zoek naar personen, die zich op wat voor manier willen inzetten voor het COC West-Brabant.

Help ons, zodat we kunnen blijven voortbestaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief