Afbeelding

Padelbanen bij TV de Lobbelaer worden in april feestelijk geopend

Sport en Vereniging

ZEVENBERGEN - Tennisvereniging de Lobbelaer uit Zevenbergen heeft op zaterdag 13 april een feestelijke opening gepland van de nieuwe padelbanen op het tennispark aan de Vaandelweg 2. Iedereen is welkom, zegt Hans Nederlof namens de padelcommissie, die al een aantal jaren druk bezig is met de realisatie van de padelbanen. Dus ook niet-leden mogen deze dag meedoen aan de clinics en andere activiteiten die we organiseren.

Padel is ‘hot’, met name onder jongeren. Dat is een van de redenen dat we als vereniging graag onze eigen padelbanen op het park willen realiseren. Maar dat neemt niet weg dat de padelsport ook prima voor de niet meer zo jongeren onder ons heel goed te doen en vooral heel leuk is. Naast verjonging noemt Nederlof ook meer spelaanbod als reden. Als vereniging moet je je blijven ontwikkelen, en dit is een mooie stap vooruit.

Op het tennispark, waar tot voor kort tien tennisbanen ter beschikking waren voor de leden, zijn twee van die banen nu in opbouw tot padelbanen. Baan drie en vier maken plaats voor in eerste instantie twee padelbanen”, licht Nederlof toe. De infrastructuur is wel al zo aangelegd, dat als de financiën het toelaten we op hele kort termijn ook een derde en vierde padelbaan kunnen realiseren.

Om te kunnen padellen bij de Lobbelaer moet je lid worden van de tennisvereniging. We gaan geen onderscheid maken tussen tennis- en padelleden, zegt Nederlof daarover. Deze twee takken van racketsport gaan hartstikke mooi hand in hand samen. Onze tennissers kunnen straks padellen wanneer ze willen, als ook andersom. En dat onbeperkt voor een jaarlidmaatschap. Altijd voordeliger dan telkens een baan huren.

Concurrentie van plaatsgenoot Pals Padel Centrum ziet Nederlof dan ook niet zo. We kunnen elkaar juist versterken. Pals heeft het grootste indoor padelcentrum van West-Brabant, wij hebben padelbanen buiten op een schitterend tennispark. Laten we er vooral met elkaar trots op zijn dat Zevenbergen een soort padel-walhalla wordt nu.

Stef de Rot van OneShot Tennis gaat de padellessen bij de Lobbelaer voor zijn rekening nemen. Hij verzorgt tevens de clinics bij de opening op 13 april. Inschrijven voor deelname aan de clinics is verplicht en kan binnenkort via de site van de tennisvereniging www.lobbelaer.nl. Daar zal ook het verdere openingsprogramma bekend worden gemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief