Afbeelding
Foto: Dennis Krijgsman

Tim (9) uit Klundert vangt geregeld Amerikaanse rivierkreeften

Door: Marloes Smits Algemeen

De 9-jarige Tim Krijgsman vond twee jaar geleden zijn eerste Amerikaanse rivierkreeft. Samen met zijn vrienden gaat hij er sindsdien op uit om nog meer van de geleedpotigen te vangen. “Hopelijk kan ik ooit mijn eigen gevangen kreeft eten.”

Tim woont op de Houtzagerij in Klundert, vlakbij ‘het Balkengat’. Het is alweer twee jaar geleden toen hij voor het eerst een kreeft had gespot in de sloot achter hun huis. “Ik ging met een houtje in het water langs de kant. Heel toevallig ving ik daardoor mijn eerste kreeft,” herinnert hij zich. Dit was destijds in Aalskreek, ook wel bekend als ‘het Balkengat’.

Deze zomer is Tim met zijn vrienden Jelle, Matthias en Annemijn veel gaan ‘jagen’ op kreeften. Hiervoor gebruiken ze een schepnetje en een heel grote emmer om de kreeften in te doen. “Bij elkaar hebben we al meer dan tweehonderd levende kreeften gevangen!” glundert Tim trots. 

Een buurtbewoner in de wijk neemt ze altijd graag over om ze klaar te maken voor consumptie. Tim vraagt regelmatig of ze thuis ook een keer kreeft kunnen eten.

“Ik ben nog een beetje huiverig om er zelf mee aan de slag te gaan,” geeft vader Dennis toe. “We zijn wel op een mooie zomeravond gezellig kreeft gaan eten in Scheveningen.” Wellicht dat Tim ooit zijn eigen gevangen kreeft nog zal mogen proeven, tot die tijd blijven hij en zijn vrienden vrolijk door vissen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief