Afbeelding

Halloween in Heerle: “Ik schrik niet van mezelf in de spiegel”

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL – Colinda Jonkmans en haar 9-jarige dochter Emma zijn voor het eerst bij het Heerl’k Halloween, ze komen uit Etten-Leur. Meestal vieren ze Halloween in hun eigen buurt, maar dit jaar was er niet veel versierd. 

Naar de “Grote Halloween Optocht” afgelopen donderdag in hun eigen stad, konden ze helaas niet. Vandaar dat ze in Heerle zijn beland, naar aanleiding van een bericht op Facebook. Colinda vertelt: “Emma en ik vinden verkleden en schminken gewoon leuk. Naast carnaval nog een extra gelegenheid om je te verkleden”. Colinda is de heks van Wicked en Emma noemt zichzelf een “meisjes-skelet met spinnetjes op de hoed”. “Maar ik schrik niet van mezelf in de spiegel”, grapt ze.

Colinda vertelt: “Dit is leuk toch, ik wist helemaal niet dat dit al jaren hier gehouden wordt! Misschien komen we volgend jaar terug met Emma’s broertje en een neefje en een nichtje.“ Inmiddels heeft Emma een horrorclown met kettingzaag opgemerkt, die best wel eng is, met veel herrie loopt hij achter mensen aan. Colinda wil wel op de foto met hem, ze grapt: “even mijn schoonzus laten schrikken, die houdt totaal niet van horrorclowns”.

 Emma blijft veilig achter haar mobiel en de clown geeft haar uiteindelijk nog een boks om te laten zien dat hij toch wel oké is. Ze gaan verder om de route af te lopen. “We hebben straks een hoop te vertellen thuis”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief