Afbeelding

Bode-directeur Roozeboom: ‘We zijn interessant voor mensen die een lokaal publiek willen bereiken’

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De week van 1 tot en met 7 juli is uitgeroepen tot de week van de huis-aan-huiskrant. Het is namelijk best bijzonder te noemen dat je iedere week een gratis krant in de bus krijgt met daarin nieuws, interviews en reportages uit jouw gemeente. Toch heeft de branche het zwaar, maar we werken hard om iedere week en gratis Bode op je mat te laten vallen. In drie portretten laten we een paar van de gezichten achter de Thoolse Bode zien. Als eerste het woord aan directeur Luuk Roozeboom.   

In 2010 werden er wekelijks nog 14 miljoen huis-aan-huiskranten bezorgd. Vandaag de dag zijn dat er minder dan 8 miljoen. Iedere week een gratis krant ontvangen is dan ook niet meer vanzelfsprekend, het zijn zware tijden voor de huis-aan-huisbranche.

Luuk Roozeboom is sinds 2011 commercieel directeur van Uitgeverij de Bode. Samen met Monique Elst is hij verantwoordelijk voor de uitgeverij die iedere week in 15 regio’s de lokale huis-aan-huiskrant op de mat legt. “Het mooie is dat we met de Bode midden in de Thoolse samenleving staan. We ontmoeten inspirerende ondernemers, je bouwt er een band mee op en er zijn vriendschappen ontstaan. Uiteindelijk is dat ook wat we met De Bode willen bereiken: Mensen verbinden door middel van verhalen.” 

Uitgeverij de Bode kan een gratis Thoolse Bode op de mat leggen omdat lezers deze in groten getale lezen. “Daardoor zijn we interessant voor adverteerders die een lokaal publiek willen bereiken.” Toch wordt het steeds moeilijker. “We kopen massaal online. Dat zet niet alleen de lokale winkelier onder druk, ook ons verdienmodel. Minder winkels, betekent minder adverteerders.” Stilzitten is dan ook geen optie. “We maken mooie kranten en zorgen dat adverteerders de weg naar de Bode blijven vinden. Maar, we willen we nog tot in lengte der jaren de gratis krant én nieuwssite blijven maken. Daarvoor vragen we ook de hulp van onze lezers.” Zij kunnen voor 29,50 euro per jaar Vriend van de Bode worden. “Daarmee steunen ze ons, en ze krijgen er ook iets voor terug.” Meer info: vriendvandebode.nl” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief