Afbeelding

Steuncampagne voor Thoolse winkeliers

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Door de coronacrisis hebben lokale winkeliers het extra zwaar gehad. “Na deze periode vol beperkingen én een hulpvraag vanuit Thoolse ondernemers, vonden wij het tijd om onze winkeliers eens in het zonnetje te zetten en hun verhalen te delen richting de Thoolse consumenten”, vertellen leden van het marketingteam Sandra Dekker en Jack Westdorp van Stichting Tholen Beter Bekend. De stichting gaat deze week van start met een gloednieuwe campagne om inwoners, bezoekers en toeristen te laten zien wat Tholen allemaal te bieden heeft op het gebied van detailhandel.


‘Dit is Tholen’ is het centrale thema waarmee Stichting Tholen Beter Bekend wil gaan laten zien hoe rijk de gemeente Tholen is. “Te beginnen met de vele winkels die in de winkelstraten te vinden zijn, maar ook op bedrijventerreinen en zelfs soms midden in de polder. We starten deze steuncampagne door winkeliers centraal te zetten. Als het aanslaat gaan we het verder uitbreiden met andere sectoren. Denk dan aan de horeca, recreatiebedrijven, agrarische bedrijven, dienstverlenende bedrijven enzovoorts. Alles wat Tholen zo bijzonder maakt, past in dit thema.”

Er wordt gestart met een viertal winkeliers in de kernen Tholen, Sint-Maartensdijk, Sint Philipsland en Sint-Annaland. “Dat lokale winkels toegevoegde waarde hebben is duidelijk. Deze is echter per winkel verschillend. We willen die diversiteit laten zien door Thoolse winkeliers aan het woord te laten over hun drijfveren. Je kunt hun verhalen lezen via www.eilandtholen.nl/ditistholen. Ook willen we hiermee werken aan het bewustzijn bij onze inwoners dat elke euro die je besteedt het verschil kan maken. We laten zien welke bijzondere bedrijven het zijn, aan de hand van een interview dat te lezen is op onze site. We profileren ondernemers door middel van affiches die ze zelf mogen ophangen en een week lang grote posters bij de toegangswegen van alle kernen. We hopen dat andere winkeliers enthousiast raken en hun verhaal ook graag willen vertellen en daarmee extra publiciteit voor hun winkel genereren en daarvoor van ons handige promotiematerialen ontvangen. Via onze social media kanalen gaan we deze campagne breed onder de aandacht brengen van onze inwoners, maar ook de bezoekers en toeristen die onze gemeente de komende tijd volop gaan aandoen. In het najaar willen we ludieke acties opzetten om de bekendheid van alle winkeliers extra kracht bij te zetten.”

Eén van de doelen is een boost in de verkoop genereren. “Lekker winkelen en shoppen hebben mensen gemist. Zo ontmoet je weer mensen en laat je jezelf verrassen door alles wat er te koop is. Op Tholen is echt heel veel te koop, echter velen weten niet precies wat er achter de voordeur van een winkel allemaal aangeboden wordt. Winkeliers lopen daar ook niet altijd mee te koop. Daarom willen we hen een podium bieden om dat te vertellen en te laten zien.” Een andere doelstelling van deze campagne is om inwoners meer bewust maken van het kopen in de eigen kern en eigen gemeente.”Men levert dan direct een bijdrage aan het bestaan van deze winkels. Ook kunnen ondernemers hierdoor mogelijk uitbreiden en groeien. Ook krijgen bezoekers en toeristen door middel van deze campagne een heel handig inzicht in wat er allemaal in onze gemeente te vinden. Hopelijk dat daardoor de behoefte om elders te kopen afneemt. Er is immers zoveel moois te koop op Tholen! We bouwen momenteel aan een digitale Thoolse winkelstraat die over een paar weken live gaat, handig om inzicht te krijgen welke en wat voor soort winkels er allemaal zijn. Ook bedrijven kunnen een hele grote bijdrage leveren door bestellingen te plaatsen bij lokale gevestigde winkels en verkooppunten. We willen hen helpen door te laten zien waar ze dan moeten zijn. Als er trouwens vragen, opmerkingen of suggesties zijn dan horen we die heel graag via info@eilandtholen.nl”, besluiten Sandra en Jack.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief