Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

Burendag 2021: De Stromentuin in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - De nationale Burendag werd ook dit jaar overal in ‘t Zand, de Stromenwijk en Rittenburg gevierd. Ook buurttuin De Stromentuin, sinds twee jaar gevestigd aan de Schenge, naast de Stromenweg, deed mee.

“Natúúrlijk doen we mee aan Burendag”, legt vrijwilliger Els Koole uit, “maar we zijn sowieso al een ontmoetingsplek voor de buurtbewoners. We gaan nu het derde jaar in met deze tuin. Eerder zaten we al vijf jaar aan de Merwedestraat, maar we wisten van tevoren dat we daar op termijn zouden moeten vertrekken omdat er straks woningen zullen worden gebouwd. Maar met deze plek zijn we ook heel blij hoor, kijk maar eens rond!” De tuin aan de Schenge is prachtig. Er worden groenten verbouwd, maar er bloeien ook schitterende bloemen.

Deze dag werkt een vader met zijn dochter in een apart gedeelte van de tuin, dat wordt onderhouden door leerlingen van een basisschool in de wijk. “Ik heb vorige week nog zes maïskolven geoogst,” zegt het meisje trots. De Stromentuin is ook een ontmoetingsplek. Vrijwilliger Mieke Rep: “vandaag komen we hier echt even samen om soep en appeltaart te eten, maar iedereen is hier altijd welkom hoor. Sommige mensen komen hier soms wandelen, of even een boterhammetje eten tussen de middag. Dat kan allemaal.” Dan komt de paardentram aan, die wijkbewoners op deze dag door de buurt rijdt. “Ah nieuwe gasten! Vergeten jullie er niet bij te zetten dat we altijd vrijwilligers kunnen gebruiken? Al is het maar om even een praatje te maken met bezoekers!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief