Afbeelding
Foto: Rudy Jansen

Brabantse Wal Festival 2022 bomvol bekende artiesten

Door: Sandra Broosus Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na een pauze van 2 jaar door de coronamaatregelen, gaat het dit jaar dan echt gebeuren: de 10e editie van het Brabantse Wal Festival met enorm veel bekende artiesten. Traditiegetrouw start het BWF met de Foute Mega Party op zaterdag 23 april. Niemand minder dan Jan Biggel (van “Ons moeder zeej nog… doeta nou nie”) zal de tiende editie om 20. 00 uur feestelijk openen. De artiesten die na Jan optreden zijn niet de minsten: DJ Paul Elstak, Vengaboys, Gebroeders Rossig, 2Brothers on the 4th floor, DJ Joshua, Immer Hansi en Q-Music met het Foute uur.

Op zondag 24 april is wordt de tent ingericht met tafels en stoelen voor de gezellige muziekmiddag met Corry Konings, Jan van Brabant, Ronnie Tober, DJ Dave en Ron van Hoof. Deze middag staat ook in het teken van de Tribute to BMR Showorkerst , dat 52 jaar geleden is opgericht. Met gastzanger Peter Koolen wordt het een middag vol hits en het ophalen van mooie herinneringen.

Voor velen dé avond om een heel jaar naar uit te kijken is de Hollandse Avond op dinsdag 26 april. Vanwege het grote succes van het vorige optreden van de Fendertse Frans Bauer in Hoogerheide heeft de organisatie niet getwijfeld om deze jubileumeditie met Frans te vieren. Maar ook veel anderen gaan er een spectakel van maken in de grote roze tent aan de Scheldeweg. Maar liefst 11 bekende namen staan op het affiche: Wolter Kroes, Marijn van Geel, Wilbert Pigmans (de Torreador) Ronnie Ruijsdael (van De Sjonnies), De Alpenzusjes, Jeffrey Heesen, Ferry de Lits, Partyfriex en DJ Dave zetten de tent op z’n kop. Als slotact komt de volledige formatie van Pater Moeskroen een uur lang het stoom uit alle poriën van de tent spelen.

Na een korte nacht kunnen de organisatie en vrijwilligers weer helemaal fris en fruitig aan de bak op 27 april, Koningsdag. De gezellige kindermiddag met springkussens, muziek en ander vertier is een genot om mee te maken.

Als toetje en afsluiter van de 10e editie is de pop-rockavond er één om door een ringetje te halen. Een aanrader voor iedereen! Met Awoei (Doe Maar) en ABBA Fever XL, bekend van TV, een gegarandeerde topavond om te dansen en mee te zingen. De slotact belooft weergaloos te worden met de bekende Heeren van Aemstelband.

Alle informatie vind je op www.brabantsewalfestival.nl . Alle tickets online te koop. 

Tickets voor de Muziekmiddag op 24 april zijn ook fysiek te koop bij Primera in Hoogerheide.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief