De poster van Les Misérables
De poster van Les Misérables Foto: Ontwerp: Mirjam Drenth/ foto Nick Franken

Vierschaar hield poster Les Misérables ten doop

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De poster voor de nieuwe Vierschaarproductie Les Misérables is donderdagavond ten doop gehouden in de ruimte van Decorbouw aan de Dr. Ir. van Veenweg. Het Promotieteam onder leiding van Jet Wyssmann reikte voordat de repetitie begin, de eerste raambiljetten uit aan de spelers van dit toneelstuk. Het enthousiasme daarover was groot.

De poster is ontworpen door Mirjam Drenth van Hotelzeezicht creatief collectief uit Bergen op Zoom. De foto die daarbij is gebruikt, is gemaakt door Nick Franken, vorig jaar winnaar van de Bergse Tamoil Cultuurprijs voor de Kunsten en Letteren.

Les Misérables wordt tussen 9 en 24 september a.s. tienmaal opgevoerd op het Ravelijn. De voorstelling van zaterdag 10 september is al vrijwel uitverkocht. Die van vrijdag16 en zaterdag 17 september al voor tweede derde. 

Een cast van ruim zestig spelers brengt een toneelbewerking met muzikale ondersteuning van het bekende gelijknamige boek van de Franse schrijver Victor Hugo. Arthur van Broekhoven heeft de regie, Erwin Eggermont, één van de hoofdrolspelers, tekent voor de vechtscènes Speciaal voor deze uitvoering van de Vierschaar hebben Arthur van Broekhoven, Cees van Broekhoven en Rob Boas het verhaal bewerkt. “Met deze toneelversie kunnen we op het Ravelijn de ruw- en hardheid van het verhaal extra goed benadrukken in zowel spel, decor en kleding”, aldus een woordvoerder van de Vierschaar.
Sinds 1996 organiseert Stichting De Vierschaar openluchtspektakels in Bergen op Zoom. De Vierschaar zet tijdens de uitvoeringen zowel het lokale en regionale theatertalent als de historische Binnenstad van Bergen op Zoom centraal. De afgelopen jaren hebben we tijdens onze spraakmakende producties veel bezoekers van zowel binnen als ver buiten de regio mogen ontvangen.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief