Afbeelding
Foto: TEAMNL

Geen medailles voor Niek van der Velden: Mooie zesde plaats voor Nispenaar

Door: Daniël van Overveld Algemeen

NISPEN - Niek van der Velden uit Nispen is tijdens de finale big air zesde geworden. De 21-jarige snowboarder begon goed, maar ging tijdens zijn laatste sprong helaas onderuit. 

Niek nam het op tegen elf andere snowboarders. Elke snowboarder deed tijdens de finale drie verschillende soorten sprongen. Met zijn eerste sprong behaalde Niek 83,75 punten. Zijn tweede run ging ook goed en dat leverde hem 78,25 punten op. Daarmee kwam hij met 162 punten in totaal uit op de voorlopige derde plaats, achter de Noorse Mons Røisland en de Chinese Su Yiming. Tijdens zijn derde sprong ging hij er vol voor, maar helaas ging hij onderuit tijdens de landing. Dat leverde hem 26,75 punten op, die niet werden meegeteld met zijn totaalscore.

Uiteindelijk is het Su Yiming in eigen land gelukt om goud te halen, met een score van 182,50. Yiming werd gevold door Røisland en de Canadese Maxence Parrot. Naast de finale voor mannen, vond ook de finale big air voor vrouwen plaats. Daar behaalde de zeventienjarige Nederlander Melissa Peperkamp, net zoals Niek, ook de zesde plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief