Foto: Rijnhout Media

Dronken man (46) aangehouden nadat hij café-eigenaar aanvalt

  112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Een 46-jarige man uit Tholen is gisteravond aangehouden nadat hij een café-eigenaar in Bergen op Zoom had aangevallen. De man behoorde tot een groep die het er niet mee eens was dat de eigenaar zijn café besloot te sluiten. De man weigerde mee te werken aan een ademanalysetest


Rond 23.30 uur besluit de eigenaar dat hij zijn café op de Grote Markt sluiten. Op dat moment lopen er nog vier mensen binnen. Eén van hen wordt lastig. Hij besluit zelf dat hij 'bier gaat drinken'. De eigenaar verzoekt de man om de horecagelegenheid te verlaten. Daar wordt geen gehoor aan gegeven.

De Tholenaar pakt hierop de eigenaar vast en duwt hem tegen de bar aan. Ook duwt hij het hoofd van de man tegen een bartafel aan. Eén van de laatste klanten springt er tussen, waarna het groepje de bar verlaat. 

Aanhouding
Een oplettende medewerkster kon een duidelijk signalement geven van de man. Daardoor kon hij even later in een ander café aangehouden worden. Toen de man overgebracht werd naar het politiebureau was hij erg vervelend. De agenten roken een sterke alcohollucht en kregen daarom het idee dat de verdachte onder invloed was van alcohol. De 46-jarige man uit Tholen besloot echter niet mee te werken aan een ademanalysetest. 

Wanneer iemand weigert om deel te nemen aan de ademanalysetest kan diegene vervolgd worden op basis van artikel 184 van het Wetboek van Strafrecht. Op overtreding daarvan staat een gevangenisstraf van maximaal 2 maanden of een geldboete. 

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief