Bewoners Kardinaal de Jonglaan testen de Qwiek.up.
Bewoners Kardinaal de Jonglaan testen de Qwiek.up. (Foto: TanteLouise)

Duizendste exemplaar van Qwiek.up voor tanteLouise

BERGEN OP ZOOM - Feest bij tanteLouise, waar donderdag op de locatie Kardinaal de Jonglaan een gloednieuwe Qwiek.up werd afgeleverd. De bijzondere projector was het duizendste exemplaar dat de Limburgse producent Qwiek in de markt zette. De mijlpaal werd uitbundig gevierd met, hoe kan het anders, Limburgse vlaai.


Voor tanteLouise was het al weer de twaalfde Qwiek.up die werd aangeschaft. Het mobiele apparaat maakt het mogelijk om beelden te projecteren op plafonds of muren, ondersteund met rustgevende geluiden en muziek. Het product is speciaal ontwikkeld om het welzijn van de cliënten te verhogen en de zorg te ondersteunen. “Wij zetten de Qwiek.up in om onze bewoners te activeren. Tegelijkertijd hopen we zo een stukje rust te bieden tijdens de zorgmomenten”, zegt locatiemanager Katja Drost.

Sociaalpsychiatrisch verpleegkundige Jantine Adriaansen heeft al de nodige ervaring met het gebruik van de Qwiek.up. “Op andere locaties van tanteLouise is de Qwiek.up een beproefd hulpmiddel. We zetten het vooral in bij cliënten die de zorg op dat moment niet als prettig ervaren. De projecties, in combinatie met de juiste belevingsmodule, kunnen in zo’n geval echt helpen om de cliënt af te leiden en ervoor te zorgen dat die wat rustiger wordt”.

l

 

FOTOSERIESVacatures

Adviserend verkoper en Assistent vestigingsmanager m/v

Rucphen

Chauffeur bezorgdienst

Rucphen

Bezorger Altena Nieuws

Babyloniënbroek, Genderen, Hank

Oleja

Chauffeur potplantkwekerij

Breda, Naaldwijk, Aalsmeer en Bleiswijk

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief