Nieuwe stappen rondom invulling V&D-gebouw

BERGEN OP ZOOM - De transformatie van het voormalige V&D-gebouw naar een pand met winkels én appartementen komt weer een stapje dichterbij. Eind vorig jaar werd het pand aangekocht door de BVR Groep uit Roosendaal. Zij hebben inmiddels het concept uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp en dat is positief ontvangen door het college van burgemeester en wethouders. 


"Omdat het plan ook door de Welstands- en Monumentencommissie in hoofdlijnen akkoord is bevonden wordt op donderdag 11 juli een inloopavond georganiseerd om omwonenden en andere belangstellenden te informeren", aldus de gemeente Bergen op Zoom. Tijdens deze informatieavond die van 19.00 tot 21.00 uur plaatsvindt in het pand aan de Stationsstraat, kunnen omwonenden en belangstellenden vrij binnenlopen om meer te weten te komen over de plannen van de BVR Groep. 

Het karakteristieke jaren '50 winkelpand wordt zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant volledig aangepakt. De kolommenstructuur blijft echter wel behouden en ook de karakteristieken van het voormalige warenhuis zullen niet verloren. "In het nieuwe plan wordt de begane grond opnieuw ingevuld met commerciële ruimtes waardoor het pand opnieuw onderdeel gaat uitmaken van het kernwinkelgebied. Op de verdiepingen (boven de winkels) worden maximaal 45 zelfstandige appartementen toegevoegd, allen voorzien van een eigen parkeerplaats en berging die wordt gerealiseerd in de kelder van het oude warenhuis."

Door het omvormen van de winkelruimte naar appartementen wordt er invulling gegeven aan ongeveer 7000 leegstaande vierkante meters. Hiermee wordt de leegstand in de binnenstad flink teruggedrongen. Wanneer het gebouw gereed is en wordt opgeleverd is vooralsnog niet duidelijk.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief