Vanaf ZZ Haven naar de dubbel straat een lastig stuk. FOTO JOHN DE JONG
Vanaf ZZ Haven naar de dubbel straat een lastig stuk. FOTO JOHN DE JONG (Foto: John de Jong)

Meer dan 100 inschrijvingen voor Jeugdwielerronde van de Gedempte Haven

BERGEN OP ZOOM - Voor de 24e keer organiseert Jeugdwielercomité de Gedempte Haven op 25 augustus. De Jeugdwielerronde van de Gedempte haven. Deze ronde staat onder auspiciën van de KNWU en telt voor de landelijke jeugdcompetitie van 2019. De wedstrijd is verdeeld in 7 categorieën in leeftijden van 7 t/m 14 jaar. Iedere categorie heeft zijn eigen aantal ronden met een afstand variërend van 6 tot 30km


Het parcours is 1500 meter lang en de start is bij Café ‘t Dobbertje, dan richting Spuihuis, voor het Spuihuis linksaf, Dubbelstraat, Klein Weike, Rijtuigweg Z, Rijtuigweg N, Zuidzijde Haven en finish bij Café ‘t Dobbertje.

Het parcours van Bergen op Zoom is voor de jeugdige coureurs een zeer technisch parcours. De moeilijkheden zijn de bocht van de Zuidzijde Haven naar de Dubbelstraat, de bocht op het einde van de Dubbelstraat naar het Klein Weike en de bocht van de Rijtuigweg Noord naar de Zuidzijde Haven, de laatste omdat deze met een hoge snelheid genomen zal worden.

Al meer dan 100 deelnemers hebben zich nu al ingeschreven voor de mooiste jeugdwielerwedstrijd van Bergen op Zoom en omstreken. De jonge renners komen uit heel Nederland om in Bergen op Zoom punten te verzamelen voor de eindstanden 2019. De prijzen worden uitgereikt door onze lieftallige ronde miss Samara Baselier. Samara doet dit al voor de 4e keer. Dit keer voor de laatste keer en volgend jaar komt er een andere Ronde miss.

Dikke Banden Race

Tijdens de Pauze rond de klok van 14:00 uur wordt er een Decathlon Dikke banden Race gehouden. De Decathlon Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets, geen racefiets, en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag. Aanmelden voor de Decathlon Dikke Banden Race kan via de website of via jandeneijs@planet.nl. Wanneer een inschrijving heeft plaats gevonden, wordt de rest geregeld op de dag zelf.

25e editie in 2020

Mensen die de interesse in de wielersport hebben worden aangeraden deze wedstrijden te bezoeken. Het bezoek aan het parcours is helemaal gratis. Het startschot wordt dit jaar gegeven op 25 augustus om 12.00 uur op de Zuidzijde Haven. Rond 17.00 uur verwachten we dat de meisjes en jongens van Categorie 7 door de finish komen en dan worden de eindstanden opgemaakt.

Jeugdwielercomité de Gedempte Haven is op zoek naar mensen of bedrijven die de wielersport een warm hart toedragen. Indien er voldoende middelen zijn, kunnen we voor de 25e ronde in 2020 een groter festijn organiseren. Indien u belangstelling heeft om ons financieel te steunen kunt u contact opnemen met Jan de Neijs bereikbaar via de mail jandeneijs@planet.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief