Joury bergmans
Joury bergmans (Foto: )

Joury op weg naar Roparun 2020

BERGEN OP ZOOM - De 22-jarige Joury Bergmans uit Bergen op Zoom wil volgend jaar voor de eerste keer meedoen aan de Roparun. Hij heeft zich aangesloten bij Team 264 en is volop bezig met trainen. Om geïnteresseerden mee te nemen in zijn 'reis' naar de Roparun is hij een eigen Facebookpagina gestart: 'Joury zijn weg naar de Roparun'


De Roparun wordt in 2020 gelopen van 30 mei tot en met 1 juni. "Ik doe mee omdat ik samen met vele anderen mensen, familie ben kwijtgeraakt aan de verschrikkelijke ziekte kanker", vertelt Joury. Door mee te doen aan de Roparun wil hij vooral veel geld inzamelen. Uniek aan de Roparun is dat dit geld niet wordt besteed aan onderzoek naar kanker, maar aan middelen die het leven van mensen met kanker draaglijker maken. "Voor bijvoorbeeld kinderen met deze ziekte, zodat ze tijdens deze zware periode met familie even hun gedachten kunnen verzetten. Er even uit kunnen en toch even kunnen lachen."

Joury's weg naar de Roparun is naar eigen zeggen 'een zware weg met veel verdriet'. "Maar dit is niks vergeleken met wat de mensen voelen en doorstaan met deze ziekte. Ik doe dit dan ook met veel liefde en respect." Tijdens zijn trainingen gaat hij dan ook de komende tijd een Facebookpagina bijhouden. "Hier kunnen de mensen lezen en zien welke training ik doe en hier staan ook bepaalde acties op die wij als team hebben voor het inzamelen van geld voor de Roparun."

Benieuwd naar Joury's verhalen? Volg hem dan op Facebook: Joury zijn weg naar Roparun2020. "Het belangrijkste van allemaal is dat we de mensen toch nog een lach op hun gezicht kunnen krijgen."

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief