De Red Jackets tijdens de streetparade op Jazz by the Sea in Domburg. Foto Cor Dekkers
De Red Jackets tijdens de streetparade op Jazz by the Sea in Domburg. Foto Cor Dekkers (Foto: Cor Dekkers)

Muzikale viering van tien jaar Red Jackets Jazzband

BERGEN OP ZOOM - Eind 2009, aan een keukentafel ergens aan één van de Singels, herrees uit de as van de vroegere MLC Jazzband een nieuw straatorkest, de Red Jackets Jazzband. Dat is dit najaar 10 jaar geleden. Zaterdagavond 9 november viert de band dit op gepaste wijze met een spetterende muzikale avond.


Omdat de band graag iets teruggeeft aan de maatschappij, wordt deze feestavond tegelijkertijd een benefietavond voor Stichting Meer Mens met Muziek, de stichting 'van' Maarten Stalpers. "Wij maken allemaal graag muziek, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stichting Meer Mens met Muziek probeert dit wel voor iedereen mogelijk te maken. Tijdens onze feestavond wordt onder andere een veiling voor dit goede doel gehouden".

De Red Jackets hebben alle Bergse straatorkesten gevraagd om een paar typische/ eigenaardige/ bijzondere items van de band, die die avond worden geveild. Ook JazzBoz heeft toegezegd enkele bijzondere items voor de veiling aan te leveren en er hebben nog een aantal andere bijzondere veilingitems. In plaats van cadeaus vraagt de band om een donatie, ten behoeve van de stichting, te doen in de pot achter de bar en om enthousiast te bieden tijdens de veiling.

Muzikaal gezien kan je deze avond genieten van de klanken van de Red Jackets en van de West Moat Jazzband. Daarnaast spelen Maarten Stalpers en Nicole Adams enkele nummers samen en enkele nummers met de Red Jackets en wie weet wat voor muzikale verrassingen er nog meer zijn! Als klap op de vuurpijl heeft de band die avond een uniek cadeau voor de andere Bergse Straatorkesten, want wie jarig is trakteert!

Waar, wanneer, hoe laat: Café Krijnen, zaterdag 9 november 2019, vanaf 20.00 uur. Gratis entree, een donatie voor het goede doel wordt gewaardeerd.

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief