Gertrudiskerk
Gertrudiskerk (Foto: Hanneke Marcelis)

Bergse kerken kleuren rood tegen geloofsvervolging

BERGEN OP ZOOM - Voorbijgangers van de Onze Lieve Vrouwe van Lourdeskerk en de Sint Gertrudiskerk zullen vanavond wel even gek opkijken wanneer de kerken ineens in een andere kleur zijn veranderd. De gebouwen kleuren volledig rood om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst. In totaal doen 47 Nederlandse kerken mee aan #RedWednesday. 


Om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen kleuren 47 Nederlandse kerken vanavond rood. Twee van de deelnemende kerken aan de #RedWednesday zijn de Onze Lieve Vrouwe van Lourdeskerk en de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. De kerken nemen voor één avondje een andere kleur aan. Met de actie wil Kerk in Nood oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. 

Wereldwijde actie

Wereldwijd worden vanavond bekende gebouwen in het rood verlicht. De afgelopen jaren werden al de kanalen van Venetië, de Sacre Coeur basiliek in Parijs, het Cristo Redentor beeld in Rio de Janeiro en de Sagrada Familia in Barcelona rood gekleurd. In Groot-Brittannië zal dit jaar de kathedraal van Westminster gekleurd zijn. 

Toename vervolging om geloof

Volgens recent rapporten van Kerk in Nood is de vervolging van geloof de laatste twee jaar verder toegenomen. "De vrijheid van godsdienst is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof. Helaas constateren we wereldwijd steeds meer van dergelijke schendingen, waarvoor amper aandacht is in ons land", zegt directeur van Kerk in Nood, Peter Broeders.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief