Afbeelding

Lian de Bruijn exposeert in DAC Cromwiel

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Lian de Bruijn exposeert tot en met 21 februari 2020 in het dagactiviteitencentrum 't Cromwiel aan de Rembrandstraat 52a in Bergen op Zoom. Lian is in 1954 geboren in Halsteren en komt uit een groot gezin van 11 kinderen: 6 zussen en 4 broers. Thuis hadden zij een taxibedrijf waar zij na haar school aan de slag ging. Later nam zij de taak van zorg en verzorging op zich binnen het gezin, tijdens de periode dat haar moeder ziek werd. Later ging zij aan de slag bij een benzinestation.

Ongeveer 10 jaar geleden maakt Lian voor het eerst echt kennis met quilten. Zij kreeg voor het eerst quilt les van Marianne de Hoogh op 't Cromwiel. Zij is begonnen met het maken van een speldenkussen en heeft allerlei technieken geleerd. Zo ook de techniek genaamd Stitchery. Dit is een soort borduren. Over deze techniek beschikt ze nu een aantal jaar.

Haar expositie bestaat niet alleen uit wandkleden, maar ook uit kleedjes, kerstkransen en zo heeft zo ook eens een pompoen gemaakt. Hedendaags krijgt zij één keer in de twee weken les in de Wittenhorst (Creatief Centrum in Halsteren) van Ine van Gaalen. Een leuk clubje van 11 á 12 vrouwen dat elkaar inspireert en veel van elkaar leert. Naast deze lessen komt Lian ook regelmatig met 2 vriendinnen samen om te quilten. Verder haalt ze ook veel inspiratie uit haar beursbezoeken. Zo is ze pas nog naar een beurs in Den Bosch geweest.

Verder houd Lian er ook van om een goede wandeling te maken. Zo maakt ze iedere dag een wandeling naar de Boerderij den Hof voor een bakje koffie. Ze fietst veel en spreekt graag af met vriendinnen. Om de week is zij te vinden in de Soos de Baak in Halsteren en iedere woensdag kunt u haar tegenkomen op 't Cromwiel in Bergen op Zoom. De expositie zal lopen van woensdag 18 december t/m 21 februari 2020. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief