De auto van de verdachte aan de Boomgaard. Kort daarna wist de politie hem op te pakken.
De auto van de verdachte aan de Boomgaard. Kort daarna wist de politie hem op te pakken. Foto: Venema Media

Man uit Halsteren rijdt in op agente na achtervolging

Door: Peter Houtepen Politie

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - De man die dinsdag werd aangehouden na een achtervolging door Bergen op Zoom wordt verdacht van poging tot moord of doodslag. Dat meldt de politie. Het gaat om een een 29-jarige man uit Halsteren. 

De man kreeg op de Ericalaan een stopteken dat hij negeerde. Er ontstond een achtervolging waarbij de man levensgevaarlijke capriolen uithaalde. Hij reed onder andere 120 kilometer per uur in een gebied waar 50 het maximum is. Uiteindelijk botste hij bij de Groeshof met zijn voertuig tegen een geparkeerde auto. Toen agenten de man wilden aanhouden, gaf hij gas en reed in op een agente. Die wist maar net op tijd opzij te springen.

Op de Boomgaard stopte de man weer, inmiddels met een paar lekke banden onder zijn auto, en ging er te voet vandoor. In een brandgang aan de Blokland lukte het de politie hem op te pakken. Hij bleek bijna 300 gram hennep op zak te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is overgebracht naar het politiebureau. De agente heeft aangifte gedaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief