Afbeelding

Louis van der Kallen: 'Dit is geen reset maar in een uiterst geval een uitbreiding'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - BSD-fractievoorzitter Louis van der Kallen gaat niet deelnemen aan het fractievoorzittersoverleg dat gepland staat voor deze middag. De fractievoorzitters van de coalitie stuurden gisteren een brief rond naar de voltallige gemeenteraad waarin ze aankondigden dat er een 'reset' zou komen voor het gemeentebestuur.

"Uit de brief van de collegepartijen blijkt dat ze als éénheid blijven functioneren, met de mooie kreet 'met het oog op de continuïteit van bestuur.' Dat zal in hun ogen ook gelden voor de voortzetting van het bestuur voor de rest van deze periode. Dus geen reset maar in een uiterst geval een uitbreiding." En dat is volgens Van der Kallen niet de bedoeling. Hij was in de veronderstelling dat er een echte reset zou komen, dat de wethouders af zouden treden en dat er een nieuw gemeentebestuur zou komen. "Wat mij betreft is er een diepe vertrouwensbreuk. Die wordt niet minder als niets veranderd."

Wat Van der Kallen echter het meest dwars lijkt te zitten is dat er over hem gesproken werd, zonder dat hij erbij was. GBWP-fractievoorzitter Aydin Akkaya haalde Louis van der Kallen aan als één van de mensen die langs de zijlijn aan het roepen is. "Maar ik ben benieuwd hoe onze uitgereikte hand wordt aangepakt", stelde Akkaya. "In mijn ogen volstrekt ongepast zeker als de betrokkene zelf niet aanwezig is. De emmer was wat geleegd door mijn gesprek met de burgemeester op 5 februari en de bijeenkomst op 13 februari. Nu loopt die weer over", aldus Van der Kallen.

Hij stelt dan ook dat de gemeente 'beter verdient'. "Als men werkelijk denkt dat na 23 januari het bestuur "waaraan men gewend is" voortgezet kan worden leeft men in een andere wereld dan waarin ik leef."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief