Afbeelding

PvdA wil winkelcentra in de wijken behouden

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - "Is het college het met ons eens dat winkelcentra als de Gagel een belangrijke rol spelen in de leefbaarheid van onze wijken?" Die vraag stelt Adam Ahajaj (PvdA) aan het college van burgemeester en wethouders.

De vraag van Ahajaj komt voort uit het nieuws dat de Aldi mogelijk gaat verhuizen van winkelcentrum De Gagel naar de Zeeland. "Dit kwam voor ons niet als een totale verrassing, aangezien de Aldi eerder (2017) al een aanvraag tot verhuizing heeft ingediend bij de gemeente Bergen op Zoom. Als PvdA maken wij ons ernstig zorgen om de leefbaarheid in de wijken. Het is in het belang van de wijk Gageldonk dat deze voorziening op deze plaats blijft bestaan", stelt de PvdA. 

De kleine winkelcentra zijn volgens hen essentiële knooppunten in wijken, waar mensen elkaar ontmoeten en waar mensen hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. "Ook achten wij de aanwezigheid van dit soort centra van groot belang omdat veel wijkbewoners (o.a. ouderen) afhankelijk zijn van voorzieningen op relatief korte afstand. Als inwoner van de wijk spreek ik regelmatig met mensen uit de wijk. Zonder uitzonderingen is men te spreken over de functie van winkelcentrum de Gagel. Het verdwijnen van de Aldi op deze plaats zal er naar onze mening voor zorgen dat dit winkelcentrum aan aantrekkingskracht zal inleveren."

Ahajaj wil dan ook weten van de wethouder wanneer men een besluit neemt over de aanvraag van de Aldi én of nog steeds de regel geldt dat er maar één supermarkt mag komen in De Zeeland. "Wat kan de gemeenteraad doen om de verhuizing te voorkomen indien het college besluit de aanvraag goed te keuren?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief