Afbeelding

Creatieve ondernemers in Bergen op Zoom: Bier, boeken en maaltijden worden thuisbezorgd

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bergse ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Niet alleen horeca-ondernemers hebben het moeilijk nu zij vanwege het coronavirus de deuren niet meer open mogen zetten, maar ook andere winkeliers krijgen het steeds zwaarder.

Winkels mogen officieel nog gewoon openblijven, maar door de richtlijn om zoveel mogelijk binnen te blijven en de angst van mensen is het aantal winkelbezoekers behoorlijk gedaald. Toch zijn de ondernemers in Bergen op Zoom niet voor één gat te vangen. Sommige ondernemers hebben hun openingstijden aangepast, anderen hebben de deuren helemaal gesloten of gaan alleen op afspraak open. "We zien overal fantastische ideeën en initiatieven ontstaan. We hebben veel respect voor de positiviteit en inzet voor de manier waarop de ondernemers zich nu op de kaart zetten", laat ondernemersvereniging Sterck weten.

De Bourgondiër

Eén van de creatieve ondernemers is Jimmy Devilee van De Bourgondiër. Hij heeft z'n restaurant omgebouwd tot afhaalrestaurant met een heus loket voor bestellen én een loket voor afhalen. "We hebben een leuk menu met een aantal typische Bourgondische gerechten en we gaan kijken of we er iets moois van kunnen maken."

Quist Bezorgservice

Ook Boekhandel Quist heeft maatregelen getroffen. De winkel is vooralsnog gewoon open, al heeft men natuurlijk wel voorzorgsmaatregelen getroffen. "Zo vragen we gepaste afstand te houden van andere klanten en het personeel. Betaal bij bezoek aan de winkel met de pin. Daarnaast maken we regelmatig alles schoon volgens de regels van het RIVM." Maar, om de klanten tegemoet te komen is sinds deze week ook de Quist Bezorgservice van start gegaan. "Komt u liever niet naar de boekhandel maar wilt u toch graag boeken hebben? Dan bezorgen wij ze aan huis in Bergen op Zoom en Halsteren." 

Biercafé 't Locomotiefke

Net als de andere cafés en restaurants moest ook Biercafé 't Locomotiefke afgelopen zondag de deuren sluiten, maar ook zij gaan niet bij de pakken neerzitten. Onder het motto 'If you can't stay, we'll bring it away' zijn zij een bezorgservice voor speciaalbiertjes gestart. "Ja je leest het goed, wij gaan in deze periode gewoon jouw speciaalbier bij je thuis bezorgen. Gekoeld en gratis geleverd! Ook krijg je bij elke bestelling een gratis LOCO speciaalbier glas." Zelf afhalen kan van 15.00 tot 18.00 uur. Bestellen kan tot 17:00 uur. Dan bezorgen ze dezelfde avond tussen 18:00 en 21:00 uur. 

Op zoek naar meer restaurants of winkels die thuisbezorgen sinds de coronacrisis? Kijk op de website van Sterck.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief