Foto: Remko Vermunt

Kruising Markiezaatsweg en Zuiderdreef wordt aangepakt

BERGEN OP ZOOM - De Kruising Markiezaatsweg/Zuiderdreef gaat definitief heringericht worden als voorrangskruispunt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.


Dat houdt concreet in dat er dus geen verkeerslichten geplaatst worden. Bij de herinrichting wordt ook de betonnen rand bij de voorsorteerstrook verwijderd én de middenstrook wordt verbreed zodat het makkelijker en veiliger opstellen is als mensen de Markiezaatsweg op willen rijden of over willen steken.

"Uit onderzoek is gebleken dat die inrichting ook het meest toekomstbestendig is, zowel qua capaciteit, doorstroming als verkeersveiligheid. Zelfs als de voorziene woningen in dit deel van de Markiezaten volledig ontwikkeld zullen zijn, zullen de wachttijden op alle richtingen in de spitsuren acceptabel zijn en sluit de kruispuntinrichting goed aan bij de verkeersstromen", stelt de gemeente Bergen op Zoom.

De herinrichting staat gepland voor komende zomer en loopt gelijk op met het woonrijpmaken van de situatie bij de Strandgaper en de start van de bouw aan de Zuidrand.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES