Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Steeds meer herstel bij Bravis: 'Bijna honderd coronapatiënten ontslagen'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Steeds meer coronapatiënten die voldoende hersteld zijn mogen naar huis. Dat laat het Bravis Ziekenhuis weten in de update. Inmiddels zijn 91 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis, zij mogen thuis verder uitzieken.

Het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis is de afgelopen periode sterk afgenomen. Een week geleden lagen er nog vijftig coronapatiënten in het ziekenhuis, maar inmiddels is dat afgenomen naar 35 patiënten. Daarvan liggen er achttien op de Intensive Care en daarmee blijft dat aantal redelijk stabiel. Sinds de virusuitbraak zijn 25 coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis overleden.

Antistoftesten
Achter de schermen wordt binnen het ziekenhuis ook hard gewerkt aan het ontwikkelen van diverse antistoftesten. "Doel van deze testen is om aan te tonen dat mensen het coronavirus hebben doorgemaakt en daarmee immuniteit is ontwikkeld", stelt het ziekenhuis. Het laboratorium van Microvida in het Bravis ziekenhuis trekt hierin op met het RIVM en Erasmus MC. "In een landelijke werkgroep worden de diverse testen geëvalueerd en de beste geselecteerd. Vervolgens zullen deze testen landelijk ingekocht en verspreid worden onder de opschalingslaboratoria, waaronder Microvida." Hoelang dit nog gaat duren is onbekend, gerekend wordt op een aantal weken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief