Foto:

D66-fractie: 'Kunnen boa's de handhaving wel aan?'

BERGEN OP ZOOM - In hoeverre kunnen de boa's de nu al intensievere handhaving aan? Die vraag stelt Carinne Elion-Valter (D66) aan de burgemeester. Immers, de gemeente heeft tijdens de coronacrisis een stopverbod ingesteld op de Boulevard én bij de Bergse Heide en daarmee komt er dus een flinke taak bij voor de boa's.


Overigens zet de D66-fractie wel haar vraagtekens bij de maatregelen van de gemeente. "Het feit dat een bepaalde groep overlast veroorzaakt aan een bepaalde andere groep, wordt nu afgewenteld op iedere bezoeker van de Boulevard. Dat lijkt ons niet gerechtvaardigd", stelt de politica. Zij wil dan ook weten wanneer het stopverbod opgeheven gaat worden. Dit is immers ook van belang voor het openstellen van de terrassen per 1 juni. "Lukt het dan wel om overlast te voorkomen?"

De D66-fractie wil ook weten hoe de gemeente de 1,5 meter afstand gaat handhaven in openbare gebieden, zoals de Boulevard of de Bergse Heide. "Ook hier lijkt ons dat het afsluiten van een gebied voor iedereen als bepaald aantal mensen zich niet houdt aan de voorschriften wat buiten proportie kan zijn. Hoe rechtvaardigt u deze inbreuk op de vrijheid van ieder?"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES