Ga denkbeeldig mee op reis naar de Oudheid tijdens de Zomeravondlezingen. FOTO: WARD WARMOESKERKEN
Ga denkbeeldig mee op reis naar de Oudheid tijdens de Zomeravondlezingen. FOTO: WARD WARMOESKERKEN (Foto: Ward Warmoeskerken)

Zomeravondlezingen over de Oudheid

BERGEN OP ZOOM - Wat deden Grieken en Romeinen in de zomer? Hadden ze vakantie? Gingen ze op reis? Je komt het te weten in acht Zomeravondlezingen die classicus Ward Warmoeskerken vanaf donderdag 2 juli zal geven in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom.


Nu de zomermaanden begonnen zijn, trekken we er weer op uit. We vieren vakantie, gaan op stap, bezoeken een stad, luieren wat in de tuin of aan het strand. Maar hoe ging dat in de Klassieke Oudheid? Hadden de Grieken en de Romeinen eigenlijk wel vrije tijd? Gingen ze naar buiten of bleven ze juist binnen? Het dagelijks leven in de Oudheid kent veel overeenkomsten met ons dagelijks leven, maar misschien wel even veel verschillen.

Classicus Ward Warmoeskerken vindt het mooi om daar de komende weken eens bij stil te staan. Om onze eigen dagelijkse bezigheden in een ander perspectief te zien, om de oorsprong van vele voor ons heel gewone zaken te bestuderen en vooral om geïnspireerd te raken door de dagelijkse bezigheden van de Grieken en de Romeinen.

Omdat het weer kan en vooral omdat het zo leuk is, verzorgt Ward Warmoeskerken daarom vanaf 2 juli acht zomeravondlezingen, waarin hij het publiek meeneemt naar vervlogen tijden en ook naar verre oorden. Aan de hand van mythen, archeologische vondsten en kunstvoorwerpen vertelt hij over de zomer in de Oudheid.

De lezingen vinden wekelijks plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom, waarbij de regels voor de bescherming van de gezondheid in acht genomen zullen worden. De lezingen volgen elkaar in een logische volgorde op, maar het is ook zeer goed mogelijk om afzonderlijke lezingen te bezoeken. Meer informatie en opgave via wardwarmoeskerken.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief