Afbeelding
Foto: Politie

Bergenaar (27) opgepakt na agressief rijgedrag in het verkeer

Door: Peter Houtepen Politie

BERGEN OP ZOOM - Een 27-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdagochtend aangehouden vanwege agressief rijgedrag in het verkeer. Hij bedreigde een 57-jarige man uit de Zeeuwse gemeente Borsele en vernielde daarbij zijn auto.

Het slachtoffer stond te wachten voor het rode verkeerslicht toen hij gepasseerd werd door een personenauto. De Zeeuw seinde hierop met zijn grote licht, omdat hij het gevaarlijk vond dat de bestuurder van de personenauto door het rode licht reed. Vrijwel meteen hierna sprong het licht op groen en kon de Borselaar doorrijden. De bestuurder van de personenauto stelde het vermoedelijk niet op prijs dat de man had geseind met zijn licht en begon hem te achtervolgen. Daarbij maakte erg agressieve gebaren.

Treffen

Op de Bongaertsweg in Bergen op Zoom kwam het tot een treffen tussen de bijrijder uit het achtervolgende voertuig en de man uit de gemeente Borsele. Er werd wat geduwd en getrokken en de bijrijder uitte bedreigingen. De Zeeuw reed hierna door, maar bij een verkeerslicht verderop moest hij weer wachten voor het rode licht. De achtervolgende auto stopte weer achter hem en de bijrijder stapte uit en begon met een soort stalen pijp de ruiten van de auto van het slachtoffer in te slaan.

Beelden

In de tussentijd was de politie gebeld en agenten kwamen ter plaatse om een aangifte van het slachtoffer op te nemen. Door getuigen is het incident gefilmd. De beelden zijn overgedragen aan de politie. Even later kon de verdachte, een 27-jarige Bergenaar, worden aangehouden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief