Lotte Haest wint twee gouden medailles. FOTO KOEN HAEST
Lotte Haest wint twee gouden medailles. FOTO KOEN HAEST Foto: Koen Haest / AV SPADO

Lotte Haest dubbel kampioen op NK Junioren Atletiek

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Lotte Haest uit Bergen op Zoom heeft op het NK Junioren Atletiek in Amersfoort twee gouden medailles gewonnen.

Zaterdag was de eerstejaars B-juniore de beste bij het discuswerpen met 43,86m. En zondag won ze het onderdeel kogelstoten met een afstand van 14,87m. Daarmee verbeterde ze ook twee clubrecords.

Op het NK Junioren, dat was georganiseerd door Av Altis, wonnen SPADO atleten samen zeven medailles.

Amy Hasselton en Meike Verdaasdonk (MJA) zorgden voor een SPADO-dubbel op verspringen: Meike sprong 5,82m ver in haar laatste poging en Amy 5,87m (PR/CR). Ze wisten beiden te pieken op het juiste moment en dat was goed voor zilver en goud!

Fabian Biondina won zondag zilver op het onderdeel hink-stapspringen, met een sprong van 14.37m. Meike Verdaasdonk werd derde op hetzelfde onderdeel met 11.50m (PR/CR) en won dus haar tweede plak op dit NK. En Jeroen Maas (JJA) won de bronzen medaille bij het speerwerpen, met 62,57m, zijn tweede worp ooit.

Finales
Stan de Deugd (JJA) begon zaterdag als eerste SPADO atleet. Hij werd 21e op de 1500m in 4.23,92 min. Jip Haest behaalde een hoogte van 4.30m bij het polsstokhoogspringen en werd daarmee 7e.

Fabian Biondina en Ramon Biondina (JJA) werden zaterdag 5e en 6e op verspringen, beiden met een PR: Fabian opende met 6,98m en Ramon sprong 6,39m bij zijn laatste poging. Ramon begon zondag ook aan het hink-stapspringen maar moest geblesseerd opgeven.

Amy Hasselton (MJA) startte zondag op de 100m horden, haalde de finale en werd 4e in 15,12s. Ook Sam Versluijs (JJA) haalde de finale van de 110m horden en werd 6e in 14.62s. Hij evenaarde tweemaal zijn PR.

Robbert Maas (JJB) werd 8e bij het speerwerpen met een afstand van 50,54m bij zijn 6e worp. Ook Cindy Jansen (MJB) werd 8e, op polshoog, met 2.90m. Job Visscher (JJA) werd 15e op de 400m in 54,89s.

Meerkamp
Bij de Nationale CD Meerkamp in Zoetermeer, het officieuze NK voor CD-junioren, is Georgina Blaine 4e geworden bij de D-juniores, dankzij tweede plaatsen op de 60m horden en op kogelstoten en PR's op drie onderdelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief