Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

'Avenue de Halsteren' is officieel geopend

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden heeft vandaag, samen met bewoners van de Halsterseweg, vertegenwoordigers van de Fietsersbond en andere betrokkenen, de Halsterseweg officieel geopend. Tijdens de opening was de weg nog wel afgesloten voor autoverkeer, maar sinds zaterdag kunnen ook auto's weer gewoon gebruikmaken van de weg.

"We hebben de beentjes lekker even los getrapt", stelde wethouder Patrick van der Velden. De opening begon immers met een kort fietsritje vanaf Boerenverdriet tot aan het geluidsscherm. "Hier staat een trotse wethouder", vervolgde Van den Velden. "Niet omdat ik hier mag staan, maar omdat dit een project is geweest dat we gezamenlijk hebben opgepakt. De gemeente, samen met 't Rijks, de Fietsersbond, de aannemer, bewoners en nog veel anderen en het resultaat mag er wezen: We hebben een verschrikkelijk mooie fietsstraat gekregen."

Eerste fietsstraat

En dat konden de aanwezigen alleen maar beamen. "We zijn hiermee begonnen om de verkeersveiligheid voor fietsers te vergroten. Uiteindelijk zijn auto's ondergeschikt geworden en ik durf zelfs te stellen dat jullie huizen hiermee meer waard zijn geworden", lacht de wethouder. "Jullie hebben een prachtige straat gekregen en dat is mede dankzij jullie inspanningen, dus mijn waardering daarvoor." Gezamenlijk met de aanwezigen werd dan ook het glas geheven om te proosten op de eerste fietsstraat van Bergen op Zoom. "Naast de Kringloper ligt wel een klein stukje fietsstraat, maar dit is de eerste échte fietsstraat voor doorgaand verkeer."

Goede communicatie

Aannemer Jan Oomen wilde het moment gebruiken om niet alleen de gemeente, maar ook het actiecomité te bedanken. "Het was een heel traject, ook voor ons. We zijn onderweg heel wat hobbels tegengekomen, we hebben volgens mij zestien bouwvergaderingen gehad, maar we hebben altijd goed gecommuniceerd en dat is het allerbelangrijkste. Problemen konden we op tijd tackelen en dat is ons aardig gelukt. We zijn er dan ook trots op." En om die woorden kracht bij te zetten, was er voor de initiatiefnemers van het actiecomité nog een klein cadeautje.

Bolletjestrui

"Om toch een beetje in de sfeer van de Tour de France te blijven, hebben we deze weg tijdelijk omgedoopt tot de 'Avenue de Halsteren' en we willen jullie graag bedanken met een speciale bolletjestrui voor al jullie inspanningen." Lucas Jansen en Frans Wakkee kregen beiden een speciale trui overhandigd voor al hun werk voor Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat. "We hebben besloten om vanavond officieel het comité op te heffen, onze missie is immers geslaagd", lacht Lucas. Ook Laurens-Jan Allewijn kreeg als projectleider van de gemeente een bolletjestrui overhandigd. "Want het is echt een gezamenlijk project geweest."

Werkzaamheden

Hoewel de fietsstraat nu eigenlijk, na twee jaar aan werkzaamheden, klaar is. Wordt er de komende tijd toch nog het een en ander gedaan in de straat. "Bij het begin van dit traject hebben we contact gehad met alle nutsbedrijven om dit gezamenlijk op te pakken. KPN had toen geen interesse en nu gaan ze toch het trottoir weer openhalen om glasvezel aan te leggen. Daar kunnen wij als gemeente helaas niets aan doen. Het is ontzettend jammer, maar ze brengen uiteindelijk alles terug in de originele staat."

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief