Afbeelding
Foto: Natuurpodium

Vier de herfstvakantie in het bos: Leuke activiteiten bij Natuurpodium

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Hoewel Stayokay door de coronamaatregelen de deuren moest sluiten, blijft het Natuurpodium ‘geopend’ om bezoekers op weg te helpen met hun bezoek aan het bos. “We bieden online verschillende bosspellen aan. De materialen daarvoor zijn online te reserveren en bij ons af te halen”, legt Robert Deliën uit.

Wie er in de herfstvakantie even tussenuit wil kan bijvoorbeeld bij het Natuurpodium terecht voor het Kabouterpad, het Boswachterpad en de GPS-speurtocht. Wie één van deze activiteiten reserveert kan bij het Natuurpodium de spelmaterialen ophalen en alsnog een hele leuke activiteit beleven met het eigen gezin. “In de bossen is het natuurlijk heel makkelijk om die 1,5 meter afstand te behouden”, stelt Deliën.

Daarnaast kan men online ook de Outdoor Escape reserveren. “Dit is hetzelfde principe als een escape room, maar dan buiten. De bezoekers worden op pad gestuurd met een koffer en aan de hand van raadsels en aanwijzingen moeten ze binnen 75 minuten de eigendomspapieren van het bos vinden.” Deze activiteit is in principe voor 4 personen. “Maar dit kan eventueel ook met een iets grotere groep. We hebben meerdere koffers, dus je zou zelfs tegen elkaar kunnen strijden in twee groepjes van vier. De 1,5 meter afstand blijft daarmee gewaarborgd.”

Wie na afloop nog een drankje wil doen, kan wel terecht bij het afhaalpunt van StayOkay. Kijk voor meer informatie op de website van het Natuurpodium.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief