Afbeelding
Foto: Gertrude Snoei

MKB Bergen op Zoom: Kom met een visie en een meerjarenplan!

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - MKB Bergen op Zoom maakt zich zorgen over de voorgenomen bezuinigingsmaatregelen en de lastenverzwaringen die het college van burgemeester en wethouders wil doorvoeren. "Het is klip en klaar dat de broeksriem aangehaald moet worden. Tegelijkertijd baart het tempo waarin men dit voor ogen heeft ons grote zorgen", aldus Peter Huijgens, voorzitter MKB Bergen op Zoom.

De ondernemers vrezen dat de voorgenomen maatregelen een negatief effect gaan hebben op het vestigingsklimaat voor ondernemers. "Ondernemers uit de regio zijn goed voor zo’n 3 miljard euro aan toegevoegde waarde en zijn de economische motor van de gemeente. Een forse lastenverzwaring midden in een van de grootste naoorlogse crises als gevolg van Corona lijkt misplaatst. Ons advies is ‘Ga eerst bezuinigen en als het niet anders kan, kan men ook lasten verzwaren, maar doe dat met een visie en duidelijke doelen, verspreid over de komende jaren."

“In het bedrijfsleven vinden er uiteraard ook ooit bezuinigingen en reorganisaties plaats, maar nooit zonder doel of visie. Nu lijkt het kind met het badwater te worden weggegooid. Alles wat op korte termijn iets kan opleveren, wordt voorgesteld als bezuiniging, zonder na te denken over de consequenties op lange termijn.”, stelt Peter Huijgens.

“Wij zijn niet per se tegen bezuinigingen of lastenverzwaringen, maar zorg wel dat er een aantrekkelijke, leefbare stad blijft bestaan voor iedereen. Zorg dat Bergen op Zoom aantrekkelijk blijft voor ondernemers om zich te vestigen en voor mensen om er te wonen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief