Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Lijst Linssen: ‘Bezuinig op wethouders en ontsla er één’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Als het aan Sander Siebelink van Lijst Linssen ligt, gaat het college van burgemeester en wethouders per 1 maart 2021 één wethouder ontslaan. Lijst Linssen is van mening dat het college ook makkelijk door vier wethouders gerund kan worden.

De gemeenteraad gaat op 14 en 16 december met elkaar in discussie over de noodzakelijke bezuinigingen en tijdens die vergaderingen gaat Lijst Linssen een motie indienen om ook te bezuinigen op een wethouder. Sander Siebelink stelt dat bezuinigingen op de ambtelijke organisatie noodzakelijk zijn, maar dat het gemeentebestuur ook het goede voorbeeld dient te geven. “Er is geen ruimte voor nieuw beleid en daarmee kan ook het taakveld van het gemeentebestuur ingeperkt worden”, stelt Siebelink. Daarnaast is Bergen op Zoom in het verleden regelmatig bestuurd door maximaal vier wethouders.

Als de motie door een meerderheid van de partijen wordt ondertekend, dan moet het college de bezuiniging van één wethouder onderling bespreken en binnen twee maanden aan de gemeenteraad kenbaar maken welke wethouder ontslag neemt met ingang van 1 maart 2021. “Indien het college er niet in slaagt deze keuze te maken, zal de raad in de eerstkomende vergadering na 1 maart bepalen aan welke wethouder ontslag wordt verleend.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief