Eerste medewerkers Bravis krijgen morgen vaccinatie; ‘De bereidheid is groot’
Foto: Shutterstock

Eerste medewerkers Bravis krijgen morgen vaccinatie; ‘De bereidheid is groot’

BERGEN OP ZOOM - De eerste medewerkers van het Bravis ziekenhuis zullen morgen, woensdag 6 januari, al ingeënt gaan worden met het coronavaccin van Pfizer. Dat laat een woordvoerster weten. Morgen in de loop van de dag ontvangt het ziekenhuis de eerste vaccins en dan worden meteen de eerste prikken gezet. 


In totaal zijn er zo’n 535 medewerkers binnen het Bravis ziekenhuis die in aanmerking komen voor de eerste oproep voor vaccinatie. “Dit is landelijk bepaald. Het gaat nu om medewerkers in de acute zorg op IC, SEH en COVID-afdelingen.” Het gaat dan onder andere om verpleegkundigen en artsen op deze afdelingen, maar ook verpleegkundigen, artsen en chauffeurs van de ambulancedienst.

Het ziekenhuis krijgt de vaccins in verschillende badges geleverd. “We plannen de vaccinatieafspraken per badge in. De totale duur is afhankelijk van de levertijd van alle badges.” De woordvoerster benadrukt dat het ieders eigen keus is om wel of geen coronavaccin te nemen. “Er is geen verplichting, maar we merken dat de vaccinatiebereidheid binnen Bravis hoog is.”

Dat het ziekenhuis deze week al kan beginnen met vaccineren, komt door een wijziging in het vaccinatiebeleid. In eerste instantie zou alleen het personeel in verpleeghuizen als eerste aan de beurt zijn. Maar 2 januari besloot het kabinet om ook het ziekenhuispersoneel dat in de acute zorg werkt aan deze groep toe te voegen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief