Foto: tanteLouise

Minister brengt bezoek aan Residentie Moermont

BERGEN OP ZOOM - Minister Ank Bijleveld (CDA) heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan Bergen op Zoom. Zij had de lokale CDA-fractie gevraagd dit te organiseren. Tijdens haar korte bezoek ging ze langs bij Residentie Moermont.


Bijleveld toonde zich zeer geïnteresseerd in de ‘warme zorg’ van tanteLouise en was al net zo onder de indruk van het innovatieve karakter van de organisatie. Na de ontvangst door Conny Helder en Jan-Kees van Wijnen (waarbij zaken als RONAZ en Anders Werken in de Zorg aan bod kwamen) nam ze alle tijd voor een kijkje op diverse afdelingen van Moermont waar ze sprak met medewerkers en cliënten. 

De minister was op de hoogte dat defensiepersoneel in deze coronacrisis had bijgesprongen in Het Nieuwe ABG, op een moment dat die extra handen daar zeer welkom waren. ‘Daar hebben we haar uiteraard voor bedankt’, zei Jan-Kees van Wijnen na afloop van de ontmoeting, die aanmerkelijk langer duurde dan gepland. Niet in het minst door een geanimeerd tweegesprek met een cliënt met Haagse wortels. ‘U gaat weer terug naar Den Haag’, vroeg hij de minister. ‘Kan ik mooi met u meerijden!’

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief