Foto: Marijn Riemens

Crowdfunding om Stadhuis te kopen is 1 april-grap: ‘Ik wilde hiermee een statement maken’

BERGEN OP ZOOM - Zou het niet geweldig zijn om met z’n allen eigenaar te zijn van het Stadhuis? Die vraag stelde de 32-jarige Ruud Elst op social media. Hij zette er zelfs een crowdfundingsactie voor op. Doel? 2.3 miljoen euro ophalen om als burgers het Stadhuis te kunnen kopen. Maar, dat bleek één grote 1 april-grap. “Al wil ik hiermee wel een statement maken”, vertelt Elst.


Toen bekend werd dat de gemeente Bergen op Zoom verschillende panden te koop wil zetten, kwam ook het oude Stadhuis op de Grote Markt voorbij. En daar zag Ruud Elst zogenaamd wel brood in. Via de website www.ons-stadhuis.nl konden mensen zich aanmelden om actief betrokken te worden bij het idee. “Op de website stond bijvoorbeeld dat elf procent van de 2,3 miljoen al binnen was, maar dat was gewoon uit de duim gezogen”, lacht hij nu. 

Mensen die hun gegevens hebben ingevuld, hoeven nergens bang voor te zijn. “Die gegevens zijn nooit bij mij aangekomen. Er zijn geen gegevens bewaard. Het was allemaal nep.” Toch wil Ruud Elst hiermee wel een statement maken, want hoewel er vanuit de politiek al snel werd gesteld dat het oude Stadhuis toch echt niet te koop gezet gaat worden, heeft Elst daar geen vertrouwen in. “Ik zie het nog nergens zwart op wit staan. Ik heb de lijst met panden die de gemeente te koop wil zetten opgevraagd, maar die krijg ik niet te zien.”

Elst blijft dan ook vinger aan de pols houden bij de lokale politiek. En mocht het Stadhuis toch nog te koop gezet worden? “Dan kunnen we alsnog een crowdfunding starten!”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief