Gertjan Huismans keert terug bij de Bergse VVD

BERGEN OP ZOOM - Gertjan Huismans keert terug bij de VVD-fractie in de Bergse gemeenteraad. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt. Huismans nam in 2018 nog afscheid van de VVD om zelfstandig door te gaan onder de noemer Fractie PUNT. “De deur naar terugkeer heeft altijd open gestaan. De VVD is en blijft de partij waar ik me altijd voor heb ingezet en waar ik me thuis voel.”


De Bergse VVD-fractie kreeg onlangs een flinke klap te verduren. Drie raadsleden besloten op te stappen en hun zetel mee te nemen, waardoor Dominique Hopmans in feite in z’n eentje achterbleef. Maar, met het terugkeren van Gertjan Huismans zal ook Hans Kersten weer aantreden als burgerlid. Samen met Dominique Hopmans en Jim Bernaards is de VVD daarmee weer goed vertegenwoordigd in de commissies en in de gemeenteraad. De VVD gaat het komende verkiezingsjaar dan ook in met Dominique Hopmans als fractievoorzitter en beoogd lijsttrekker en Huismans wordt vice-fractievoorzitter.

“Met de zeer actieve groep van leden die de fractie momenteel al ondersteunen kan de VVD een brede vuist maken en is er veel expertise in huis. Het zijn stuk voor stuk zeer gedreven fractiemedewerkers met kennis van zaken en veel frisse ideeën voor de toekomst. Die gaan we vertalen naar een nieuw verkiezingsprogramma. Naast dat het ledenaantal flink toeneemt zien we ook dat de jongere generatie in opkomst is. We hebben de ideale mix om te vernieuwen, verjongen en met nieuw elan te denken vanuit kansen in plaats van belemmeringen, maar ook de ideale combinatie om ons in te zetten voor alle generaties met een frisse twist.”

“We willen het negativisme doorbreken en het over de doorkijk naar de toekomst maken voor alle Bergenaren. De keuze om aan te sluiten bij de VVD heeft als positief resultaat dat daarmee de versplintering in de raad met dertien fracties wordt teruggebracht naar twaalf, hetgeen de bestuurbaarheid ten goede komt. Inwoners ergeren zich aan de deze versplintering, zeker gezien de uitdagingen die er liggen. De Bergse VVD ziet het als haar missie om het geluid van de inwoners samen te brengen in een ‘kansengemeente’ waar er toekomst is voor alle generaties, punt.”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief