VVD wil handhaving op straatraces bij De Zeeland
Foto: Google Maps

VVD wil handhaving op straatraces bij De Zeeland

BERGEN OP ZOOM - ‘Bewoners van de wijk Kijk in de Pot ervaren voortdurend ernstige overlast als gevolg van onder andere straatraces op de parkeerterreinen achter de bioscoop en de woonboulevard.’ Dat stelt Dominique Hopmans van de lokale VVD-fractie.


“Al jaren hebben deze inwoners last van geluidsoverlast vanaf de parkeerterreinen achter de bioscoop en achter de woonboulevard. Op de parkeerterreinen vinden straatraces plaats en is er voortdurende overlast van harde muziek door geluidsdragers. Door de inrichting van deze nieuwe wijk draagt het geluid ver en is de overlast onder inwoners groot”, stelt Hopmans in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens Hopmans is er in het verleden al gesproken met de twee private eigenaren, maar dat heeft nog niet tot een oplossing geleid. “Het is de taak van de gemeente om zorg te dragen voor een veilige en comfortabele leefomgeving.” Daarom wil Hopmans nu van het college weten of men op de hoogte is van de overlast én hoe het college gaat handhaven op deze overlast. “Is het college bereid om in gesprek te gaan met de eigenaar van de parkeerterreinen bij De Zeeland om gezamenlijk aan een oplossing op lange termijn te werken?”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief