Afbeelding
Foto: Google Maps

BSD wil overlast op Oranjeplein terugdringen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Als het aan Louis van der Kallen (BSD) ligt, wordt het Oranjeplein in Bergen op Zoom flink onder handen genomen. De BSD-voorman wil dat de gemeente in gesprek gaat met de bedrijven over het zwerfafval op en rondom de parkeerplaats, maar Van der Kallen wil ook dat de licht- en geluidsoverlast van hangjongeren en drugshandelaren wordt aangepakt.

“De problemen als gevolg van het parkeren en ‘hangen’ vergen een andere aanpak. De BSD-fractie is zich er van bewust dat het Oranjeplein privaateigendom is. Het plein heeft nadrukkelijk wel een openbaar karakter en is vrij toegankelijk. Er gebeurt veel in het zicht van burgers en omwonenden; de lichtuitstraling van onder andere koplampen reikt tot in de huizen, soms zelfs urenlang”, stelt Van der Kallen.

Daarom stelt hij voor om in gesprek te gaan met de eigenaar van het parkeerplein om met hem te praten over bijvoorbeeld een afscherming van het parkeerterrein. “Niet door wat bosjes maar door een omheining inclusief fijnstofvangende begroeiing. Daar het terrein geen doorgaande route is, komt het de BSD-fractie geëigend voor met de eigenaar afspraken te maken over afsluiting met bijvoorbeeld een slagboom of hekwerk zoals ook elders is gerealiseerd. Denk aan de Albert Heijn-locatie aan de Glacis (slagboom) of aan de meubelboulevard aan de Konijnenburgweg (hekwerk). Ook camera’s zouden hier op zijn plaats zijn om aan de criminele activiteiten een einde te maken.”

De BSD-fractie wil dan ook van het college weten of men bereid is om contact op te nemen met de eigenaar van het terrein om tot bovenstaande maatregelen te komen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief