Afbeelding

Zomer op de Boulevard: ‘Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na weken van regen, hebben we eindelijk goed weer en dat merkt ook Ron Geertse, eigenaar van SupSurfari aan de Boulevard in Bergen op Zoom. “Ik krijg wel regelmatig aanvragen, maar met zonnig weer neemt dat aantal toch wel flink toe”, lacht hij.

Deze week komen er bijvoorbeeld vier klassen van ‘t Rijks bij hem suppen. Suppen staat voor Stand-Up Paddling (SUP). “En er staat nog veel meer op de planning. Ik weet dat er woensdag kinderen komen, vrijdag staat er nog een groep op de planning en verder zijn het vooral mensen die op het laatste moment besluiten om langs te komen. Ik word regelmatig gebeld of ik op die dag nog een board te huur heb, dat snap ik ook wel. Mensen willen toch het weer afwachten.”

Geertse heeft zijn SUP-school al sinds 2018 en merkt dat Bergenaren de Boulevard en de Binnenschelde steeds meer weten te vinden als het warm weer is. “Je hebt hier toch al snel het strandgevoel. De komst van het zand heeft daar natuurlijk enorm aan bijgedragen. Daarnaast had je hier vroeger veel last van ganzen, dat is door de aanleg van het zand gelukkig ook voorbij.”

Zelf is Ron Geerste al zo’n twaalf jaar aan het suppen en hij heeft zelfs al dertig jaar ervaring met windsurfen. Hij is dan ook veel op het water te vinden. “Dat zagen de mensen en toen vroegen ze of ik niet een keer een les kon geven. Lang heb ik dat afgehouden, maar uiteindelijk heb ik toch van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Dat is prachtig om te doen, vooral op deze locatie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief