Afbeelding
Foto: Carinne Elion

D66-fractievoorzitter Carinne Elion Valter stapt uit de politiek

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Carinne Elion-Valter treedt per 1 september terug als lijsttrekker, fractievoorzitter en raadslid van de D66-fractie in Bergen op Zoom. Dat heeft de politieke partij woensdag bekendgemaakt. Carinne ziet geen mogelijkheid om haar nieuwe veeleisende fulltime baan aan de Radboud Universiteit in Nijmegen te combineren met de eisen die het lijsttrekkerschap, het fractievoorzitterschap en het raadslidmaatschap stellen. “Doorgaan zou het belang van de gemeente, de raad, de fractie D66 en de partij in Bergen op Zoom schade doen”, aldus Carinne.

Gedurende de afgelopen acht jaar was Carinne steunfractielid, burgerraadslid, raadslid en fractievoorzitter van de D66-fractie. Ze vindt het dan ook bijzonder spijtig om te vertrekken. Ze heeft naar eigen zeggen met plezier en uit overtuiging het raadslidmaatschap vervuld, altijd in het algemeen belang van Bergen op Zoom en vanuit oogpunt van goed bestuur van de stad. “Afstand doen van de raadszetel geeft anderen binnen D66 Bergen op Zoom de mogelijkheid om zich als raadslid te ontwikkelen.”

Het bestuur van D66 Brabantse Wal vindt het eveneens jammer dat de lijsttrekker voor de komende verkiezingen vertrekt. “Zowel de fractie als het bestuur betreuren het vertrek van Carinne. Maar wij begrijpen en respecteren haar keuze. Wij danken Carinne voor haar tomeloze inzet voor D66 in het algemeen en voor Bergen op Zoom in het bijzonder. Met haar vertrek verliezen wij een deskundig en professioneel raadslid. Zowel voor, maar zeker ook achter de schermen, was Carinne haar inbreng van onderscheidende en toegevoegde waarde”, aldus Koen Suijkerbuijk.

Carinne zou eigenlijk lijsttrekker zijn voor D66 Bergen op Zoom bij de verkiezingen van 2022, maar de kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap voor D66 Bergen op Zoom wordt nu opnieuw opengesteld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief