Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Halsterseweg op de schop: ‘Het complexe aan deze klus zit hem in de fasering’

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN - Peter Muit is als uitvoerder eindverantwoordelijke voor de herinrichting van de Halsterseweg Noord. Afgelopen week zijn de werkzaamheden officieel van start gegaan. “We beginnen met het opbreken van het asfalt en alle andere verharding en daarna gaan we aan de slag met het riool.”

De eerste week zit erop en het verloopt, gelukkig, nu nog heel goed. “We lopen nog op planning”, lacht Muit. Afgelopen maandag werd gestart aan het eerste deel van de Halsterseweg. Vanuit de rotonde tot aan de kruising met de Jankenberg. “Het eerste deel is wat dikker en op sommige plaatsen zitten er nog klinkers onder het asfalt, na 100 meter wordt het asfalt wat dunner”, legt Muit uit. De grote graafmachines komen er makkelijk doorheen. De weg wordt, alsof het niets is, opgetild en breekt automatisch in kleinere stukken. De werkzaamheden zijn voor Peter en zijn mannen dan ook dagelijkse kost. “Het complexe aan deze klus zit hem in de fasering.”

Want, de herinrichting van de Halsterseweg bestaat uit zo’n tien fases met daarbij nog subfases. “Als we alles in één keer zouden doen, zouden we zo’n drie maanden eerder klaar zijn. Maar goed, we wisten van tevoren dat het in fases zou zijn. Dat zijn de afspraken en daar houden we ons aan.” Fase 1 duurt ongeveer zes weken. Deze week wordt er gewerkt aan de riolering. “Nu ligt het riool nog aan de zijkanten van de weg. We gaan het riool verplaatsen naar het midden van de weg en het wordt een dubbelkanaal. Eén voor regenwater en één voor de riolering. Daarna schuiven we een stuk op naar fase 2.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief