Afbeelding
Foto: Daniël van Overveld

Schild hofleverancier voor Hotel De Draak officieel onthuld

Door: Daniël van Overveld Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Grand hotel De Draak heeft officieel het predicaat hofleverancier ontvangen. Daarmee is het oudste horecabedrijf van het land officieel een koninklijk erkend bedrijf geworden. Samen met burgemeester Frank Petter onthulde eigenaar Frans Hazen afgelopen donderdag 16 juni, het schild aan een enthousiast publiek.

Rond 13:55 uur was de (ontvangst)zaal van het hotel aan de nieuwe markt al aardig gevuld. Voordat het predicaat onthuld werd, hield de burgemeester eerst nog een toespraak over De Draak en de geschiedenis van het hotel. ’’behalve de Olifant en de Draak’’, luidde de laatste woorden van het gedicht waarmee hij zijn toespraak begon. Hij refereert aan het feit dat een paar panden, waaronder De Draak, de grote stadsbrand van 1397 overleefde. Verder ging Petter in op wat er tijdens het 625-jarig bestaan van het hotel allemaal gebeurd is en wie er allemaal is geweest. ’’Toen Columbus aan het einde van de 15e eeuw voet op Amerikaanse bodem zette, was dit hotel al ruim 100 jaar in bedrijf. Door de eeuwen heen heeft het aan ontelbare mensen een gastvrij onderkomen gegeven. Kooplieden die deelnamen aan de jaarmarkten, pelgrims, maar ook aan grootheden zoals Desiderius Erasmus, en in een tijd dichter bij thuis, aan Godfried Bomans en Herman Brood.’’

Na de toespraak mocht het schild eindelijk onthuld worden. Na de onthulling volgde muziek en mochten een paar gasten, waaronder oud-burgemeester Zevenbergen, een toespraak houden.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief