De vastenavendtasjes. FOTO J. DUINE
De vastenavendtasjes. FOTO J. DUINE (Foto: J.Duine)

Verkoop Vastenavendtasjes voor het goede doel van start

  Actueel

BERGEN OP ZOOM - Al vele jaren een hit tijdens de vastenavend, de Vastenavendtasjes. Ook dit jaar zijn ze er weer, de enige echte vastenavendtasjes van ’t Krabbegat. Dit jaar gaat de opbrengst van de tasjes naar een stichting die kinderen met een handicapt steunt in Gambia.


De tasjes zijn gemaakt van rode zakdoeken met uiteraard een stukje vitrage, een button of een dweiltje. Het tasje is voorzien van een schouderbandje, dat draagt lekker makkelijk. En ook belangrijk, het tasje is helemaal gevoerd en heeft aan de binnenzijde een speciaal vakje voor de leut neut bonnekes. Ze zijn versierd met buttons of opdrukken van de Prins, Steketee, Wana of een van die andere belangrijke figuren van de Vastenavend.

De opbrengst van de verkoop gaat naar Stichting Talokoto Nederland. Die stichting steunt kinderen met een handicap in Gambia, één van de armste landen van Afrika. Gehandicapte kinderen hebben in dit land zonder de nodige steun geen toekomst. Door de hulp worden de omstandigheden voor deze kinderen beter. Ze krijgen voedsel, goed onderdak, kleding, medicijnen en als ze dat kunnen, gaan ze ook naar school.

Actieve leden van deze stichting, waaronder An Duine-Somers, wonen in Bergen op Zoom. An maakt gebruiksvoorwerpen die ze verkoopt voor de stichting. Speciaal voor “t Krabbegat” maakt ze de originele vastenavendtasjes, in verschillende uitvoeringen en maten. Maar ook maakt ze mooie krabben van rooie zakdoeken en dit jaar zijn er ook dweiltjes met fietsende Krabbekes. "Wanneer Bergenaren zo’n leutig tasje kopen, dan hebben ze driedubbel plezier. Je hebt er gemak van, je komt er goed mee voor den dag en je helpt kinderen in Gambia het leven een beetje aangenamer te maken."

De tasjes zijn te zien en te koop in Bergen op Zoom bij Kolder, Steenbergsestraat 28a; Hippe Zaken, Wouwsestraat 36; De Leutkelder bij Wendy en Koen, Markt 1a en Dietvorst Feestartikelen Bosstraat 14. In Hoogerheide bij Purper, op het nieuwe adres Raadhuisstraat 49. Deze winkels steunen daarmee het goede doel en brengen de leut in de stad. Zij doen het belangeloos, dat waarderen wij enorm. En natuurlijk zijn de tasjes ook te verkrijgen bij An en Jan Duine, 0164-857257 of 06-49340496.

Uiteraard kunt u het prachtige doel ook op andere wijze steunen. Zie www.talokoto.nl. 

FOTOSERIESVacatures

Fruitplukkers

Woensdrecht

Facturist

Baarle-Nassau

Beginnend autopoetser/verkoper

Heusden

Bezorgers

Tholen en Sint-Maartensdijk

Teamleider Klantenservice

Etten Leur

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief