Evert Weys, Arjan van der Weegen (midden) en Patrick van der Velden
Evert Weys, Arjan van der Weegen (midden) en Patrick van der Velden (Foto: GBWP)

Arjan van der Weegen keert niet terug als wethouder

BERGEN OP ZOOM - Arjan van der Weegen heeft bij burgemeester Frank Petter én de gemeenteraad zijn ontslag aangevraagd als wethouder van de gemeente Bergen op Zoom.


Van der Weegen is al een tijdje uit de running door een burn-out. De wethouder kwam met ziekteverlof thuis te zitten en lange tijd bleef onduidelijk of de wethouder überhaupt terug zou keren. Volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander hoopte Van der Weegen op 3 augustus weer aan de slag te kunnen, maar hij geeft aan zijn taken als wethouder niet meer op kunnen pakken.

"Het college wil, met in het achterhoofd de grote opgaven waar Bergen op Zoom de komende jaren voor staat, door met een college waarin vijf wethouders vertegenwoordigd zijn. GBWP heeft Evert Weys naar voren geschoven als vervanger van Arjan van der Weegen. Evert Weys was de afgelopen maanden al de tijdelijk vervanger van Arjan van der Weegen. De gemeenteraad zal hier zo spoedig mogelijk een besluit over nemen."

Van der Weegen liet in september vorig jaar weten dat hij zich al enkele maanden niet topfit voelde. Na een kwakkel-periode in de zomermaanden werd duidelijk dat de Bergse wethouder kampte met een burn-out. "Het is voor mij persoonlijk moeilijk om te accepteren dat mijn lichaam me in de steek laat. Hetgeen ik het liefste doe kan tijdelijk niet meer", stelde de wethouder destijds. "Afgelopen zomer heb ik geleerd dat de situatie accepteren de enige keuze is om de weg omhoog weer te vinden. Hoe lastig ook, ik zal de komende tijd afstand nemen van het openbaar bestuur in onze prachtige gemeente op de Brabantse Wal".

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief