Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Lijst Linssen wil pasjessysteem invoeren bij De Schelp

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Is het college bereid om zo snel mogelijk over te gaan om een pasjessysteem in te voeren bij Zwembad de Schelp? Zodat men weet wie er binnen is en men op deze manier jongeren die erop uit zijn om rotzooi te trappen en meisjes lastigvallen buiten de deur kunnen houden? Dat wil Lijst Linssen weten van het college van burgemeester en wethouders.

Lijst Linssen stelt deze vragen nadat bekend is geworden dat meisjes van rond de 12 jaar oud onzedelijk zijn betast door onbekende jongeren tijdens de opening van zwembad De Schelp. Volgens Lijst Linssen was er grote belangstelling voor de opening bij met name de jeugd. "Maar ook jongeren die erop uit waren rotzooi te trappen en geen respect toonden voor personen en goederen", stellen Meino Dam en Sander Siebelink. "Uit informatie bleek dat de sfeer verre van gezellig was en deze jongeren de boventoon voerden, die probeerden onder meer douchekoppen te vernielen. Tot overmaat van ramp kwam informatie binnen dat die losgeslagen bende jonge meisjes onzedelijk zouden hebben betast."

Volgens Lijst Linssen speelt deze problematiek ook bij andere zwembaden. "Daarom hebben een aantal zwembaden ook gekozen voor invoering van een registratie- en pasjessysteem waarmee overlastgevende elementen de toegang tot het zwembad kan worden ontzegd." Lijst Linssen wil daarom weten of dit ook een optie is voor zwembad De Schelp. "Is het college het met Lijst Linssen eens dat deze overlast van bepaalde groepen jongeren zo spoedig mogelijk moeten worden voorkomen om bezoekers een veilig verblijf te garanderen?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief